Az itSMF Magyarország 2019 november 15-én tartja 15. szemináriumát. Ez a 30. konferencia rendezvény, amellyel az ITSM Magyarország a tapasztalatok és a sikeresek gyakorlatának (ITSM best practice) megosztását szolgálja, hogy a magyar informatikusok szakmai fejlődését segítse.

Az ITIL több mint 30 éve az ITSM implementálásának legsikeresebb best practice megközelítése, amelyet a technológia fejlődése, és a piaci környezet változása miatt frissítettek. Ezt a frissítést képviseli az ITIL 4.

Az ITIL 4 Foundation 2019 első negyedében jelent meg, és az ígéretek szerint az év végéig meg fognak jelenni a haladó modulokat leíró kötetek is.

Ha ezt hasznosítani akarjuk, a jelenlegi meglévő képességeink felhasználásával tovább kell fejleszteni az IT szolgáltatásmenedzsmentünket, hogy az ITIL 4 útmutatásait a gyakorlatban is implementáljuk.

A szeminárium helyszíne:

Corner Rendezvényközpont, 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.

A szeminárium időpontja:

2019. november 15. 9:00

A szeminárium mottója:

„Hogyan tudjuk továbbfejleszteni az IT szolgáltatásmenedzsmentünket?”

Egyúttal kérjük azon cégek jelentkezését is, akik mint kiállítók szponzorálni szeretnék a konferencia sikeres lebonyolítását.

A szeminárium programja:

(a módosításokat folyamatosan átvezetjük)

      itSMF Magyarország 15. Szeminárium  –  Program  
         
Kezdés Idő-tartam   2019. november 15. péntek Előadók
8:30 0:30   Regisztráció  
9:00 0:10   Megnyitó Sarkadi-Nagy István, itSMF Magyarország
9:10 0:45   A Continual Improvement Maturity Model Robert Falkowitz, Concentric Circle Consulting 
      Continual improvement has become increasingly important to organizations, whether they manage in an agile way, in a more traditional way, or other. ITIL 3 considered continual improvement to be part of the service life cycle. ITIL 4 makes continual improvement a key component of  the service value system. Sure, all organizations make changes and improvements from time to time. But when can you say that you are improving continually? This is not a question with an either/or answer. There is a gradient of progression toward continual improvement along many axes. Based on my experience with a number of organizations, I have developed a model for assessing the maturity of an organization’s continual improvement capabilities. I will present this model and discuss how organizations have successfully used it to continually improve…their continual improvement.  
9:55 0:40   Tudásmenedzsment integrálása az IT szolgáltatási folyamatba Andor György, Answare Kft.
      1. Az emberi tudás, mint a civilizáció alapja. A tudás rögzítésének és átörökítésének kihívásai. A technológia adta előnyök a tudás kezelésben.
2. A tudástár szerepe és haszna vállalati környezetben.
3. A tudástár, mint az újonnan csatlakozó dolgozók mentora.
4. A jó tudástár építésének kihívásai.
5. A Knowledge Centered Support (KCS) módszertan bemutatása.
6. A támogatói tudástár integrációja az ITSM munkafolyamatokba. A tudás rögzítés és felhasználás folyamata.
7. A tudástár minőségének és hasznosságának mérése, transzparenssé tétele elemző eszközökkel és az eredmények visszacsatolása a tudástár építés folyamatába.
8. A dolgozók motivációja tudásuk megosztására tudástár elemek létrehozása és karbantartása által. A közösségi tudás gyarapításában és mások megsegítésében rejlő örömök. A hasznos segítségnyújtás elismerésének és jutalmazásának szerepe a jól működő tudástárak létrehozásában.
9. A játékosítás, mint eszköz a dolgozói motivációra.
 
10:35 0:40   Egy AI projekt anatómiája Gulyás Máté, Datapao
      AI van a kocsinkban, a gyárakban és már a kenyérpirítónkban is. De mi az az AI? Hogyan néz ki egy AI projekt a gyakorlatban? Az előadásban egy gyártási területen befejezett gépi tanulási projekten végigmegyünk azokon a lépéseken ami egy sikeres projekthez elengedhetetlenek, megnézzük a kihívásokat és azokat a képességeket amikre szükség van egy ilyen projekthez. Említést teszünk a használt technológiákról és azokról a nem IT feladatokról amelyek miatt sok adatelemző projekt elbukik.  
11:15 0:40   Szünet  
11:55 0:40   Jó reggelt, Magyarország! A digitális átalakulás és a megújult ITIL (ITIL 4) Krauth Péter, itSMF Magyarország, ITIL Expert
      Ma ott tartunk, hogy a társadalmi élet, a gazdasági működés és az üzleti világ sarokköve egyaránt az informatika. Hatalmas léptékű átalakulás megy végbe a szervezetekben szerte a világon: a digitális transzformáció. Az informatika már nem pusztán ‘támogatja’ vagy ‘lehetővé teszi’ a különböző szervezetek működését, nem is csak összehangolni kell azt a szervezetek tevékenységével, hanem a szervezetek lényegi részét alkotja: azt, ahogy az információt a maga teljességében a szervezeten belül kezelik.
Milyen hatása van ennek az IT-eszközök és -szolgáltatások menedzsmentjére? Az ITIL megújult. És Önök?
 
12:35 0:40   Szolgáltató IT szervezet kialakítása a Richter Gedeon Nyrt-nél Dávid Viktor, Richter Gedeon Nyrt
      A Richter stratégiai céljaihoz szükséges informatikai szervezet korábbi elsősorban reaktív működésből Szolgáltató IT szervezetté történő átalakítási folyamatának és tapasztalatainak bemutatása.  
13:15 40   A Tudásközpontú Szolgáltatás alapjai:     Hogyan növeljük a helpdesk hatékonyságát a tudásmenedzsment segítségével? Simon Anita, Account manager, TOPdesk Magyarország Kft.
      A hatékonyság maximalizálása egy olyan kulcsfontosságú kérdés, amely minden osztályon vissza-visszatér, legyen szó IT-ról, HR-ről vagy ügyfélszolgálatról. Hogyan tudnánk csökkenteni a beérkező megkereséseket vagy a bejelentések megoldási időtartamát? És hogyan tudnánk jelentős terhet levenni a megoldó kollégák válláról úgy, hogy a felhasználók is elégedettek maradjanak? Az előadás ezekre a kérdésekre keres megoldást.  
13:15     Zárszó Sarkadi-Nagy István, itSMF Magyarország

Konferencia szponzorok és kiállítók:

  • T-Systems Magyarország Zrt. 
  • GPIT Informatikai Szolgáltató kft.
  • IQSOFT John Bryce oktatóközpont
  • TOPdesk Magyarország Kft.
  • ANSware Kft.

                              

Részvételi feltételek:

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A konferenciára az oldal alján található regisztrációs tábla kitöltésével lehet regisztrálni.

Információkérés: info@itsmf.hu, +36-70-452 1240

Regisztráció

A részvételi díj 10,000 Ft + ÁFA.

Ha a részvételi díj fizetése miatt nem tudna részt venni a rendezvényen, az itSMF Magyarország lehetőséget biztosít Önnek az ingyenes részvételre, de ebben az esetben is szükséges a regisztráció. Az ingyenes részvételt választók számára a fizetős jelentkezések függvényében tudunk helyet biztosítani, amelynek során helyhiány esetén a jelentkezési sorrend számít. Ha Ön a 10,000 Ft+ÁFA részvételi díjas regisztrációt választja, ezzel egyrészt Ön és cége is aktív támogatójává válik a hazai IT szolgáltatásmenedzsment kultúra színvonalának emelésének, az itSMF Magyarország céljai megvalósulásának, másrészt a szervezőbizottság a regisztráció lezárásáig garantálja a részvételt. Kérjük, hogy az „Egyéb információk” pontnál csak az egyik részvételi módot (fizetős vagy ingyenes) jelölje be! Ügyeljen a cég címének pontos kitöltésére! Magánszemély jelentkezése esetén a kérjük nevet a cég rovatba is beírni. A jelentkezőket a továbbiakban a megadott e-mail címen értesítjük a szükséges tudnivalókról vagy változásokról. A minél szélesebb részvétel érdekében tesszük lehetővé, hogy aki nem tudja támogatni a rendezvényt, az ingyenesen is jelentkezhessen. Azoknak a résztvevőknek, akik részvételi díjjal támogatni tudják a rendezvényt, előre is köszönjük támogatásukat és közzétesszük őket a támogatók listáján. A számlát a fizetős regisztráltak utólag kapják meg.

Előadásanyagok megtekintése, letöltése

Az előadásokról készült videókat és a prezentációkat közzétettük az előadásanyagok oldalon, melyet innen közvetlenül elérhet az „Előadásanyagok” gombra kattintva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük