Az itSMF Magyarország sikeresen megerősítette közhasznú szervezeti státuszát. Ezúton is köszönjük tagjaink támogatását ebben a többmenetes küzdelemben. Küldetésünk a hazai IT szolgáltatásmenedzsment kultúra terjesztése és színvonalának emelése. Ennek egyik eszköze, hogy konferenciákat szervezünk az alkalmazási tapasztalatok megosztására.

Az itSMF Magyarország 2015 március 27-én tartja 11. konferenciáját. Az informatika szolgáltatások fókusza az üzlet, a vállalat, a gazdaság számára történő értékteremtés. A szolgáltatásmenedzsment bevált gyakorlata segíthet hatékony válaszokat adni a válság kihívásaira, ebben nyújthatnak segítséget a konferencia előadásai, amelyek a tapasztalatok megosztásával segítik annak testreszabott alkalmazását.

Milyen használható tapasztalatokat tudunk megfogalmazni és átadni egymásnak?
A siker döntően rajtunk, a mi hozzáállásunkon múlik! Vegyen részt Ön is a konferencián, hogy minél többen hasznosíthassák a megosztott tapasztalatokat!

A konferencia helyszíne: 

Paulay Rendezvényterem , 1061 Budapest, Paulay Ede u. 9.

A konferencia időpontja: 

2015. március 27. (9:00-)

A konferencia mottója: 

„Fókuszban az értékteremtés” (Hogyan mérhetők és javíthatók a képesség típusú informatikai szolgáltatási eszközök a hatékonyság és az eredményesség érdekében?)

Konferencia szponzorok:

  • T-Systems Magyarország Zrt.   
  • GlideVision

A konferencia programja:

angol ill. magyar nyelvű előadások

Kezdés Idő-tartam   2015. március 27. péntek Előadók
8:30 0:30   Regisztráció  
9:00 0:00   Megnyitó Sarkadi-Nagy István, itSMF Magyarország
9:00 0:10   Az odavezető út – Hova tart az ITSM világ? Rejtő Barna – partnerkapcsolati igazgató, T-Systems Magyarország Zrt.
       Az ITIL, mint bevált gyakorlat, már régóta jelen van az IT világ életében, mégis újra és újra felfedezzük, hogy még mindig tudunk újat mondani ezen a területen. Míg korábban a technológiai eszközök jelentős késéssel és csak részben képezték le az ITIL alapú működéshez szükséges folyamatokat, addig mára már a gyártók technológiai újításai közötti eligazodás jelenti a kihívást. Ebben a technológiai bőség zavarával küzdő környezetben segít a T-Systems Magyarország eligazodni üzleti partnereinek, amihez biztos alapot ad, hogy elődvállalatai révén mind folyamati, mind technológiai oldalon a legnagyobb installált bázissal rendelkező cégek között van. Magyarország legnagyobb ICT szolgáltatójaként erre a múltra alapozva, a jelen igényeinek kielégítése mellett a jövő folyamatainak és technológiájának formálását is zászlajára tűzte cégünk. ITSM stratégiánk két pillére: Felügyelt és Biztonságos. Akár Felhőben is  
9:10 0:40   Bi-modal IT , ITSM vs. Lean Start Up.        Milan Glavaski (angol)
GE Global Operations Europe
      How is the application of Lean Startup principles and entrepreneurship impacting Service Architecture and Design? Which practical examples from the industry can point the main areas in ITSMF framework that would need to change to adapt to fast pacing product and service development today?   
9:50 0:40   Bringing IT Services to the Cloud
IT-szolgáltatások migrációja a felhőbe
Kósa Barna,  GlideVision
      A szolgáltatás-menedzsment felhőbe történő migrációja a jövő, ami már elkezdődött. A trend egyre inkább megállíthatatlannak tűnik, ennek pedig nyomós oka és számos előnye van. A GlideVision a közép-európai régió vezető ServiceNow-tanácsadó és -fejlesztő vállalataként tetemes tapasztalattal rendelkezik a migrációk és implementációk terén, ebből válogatva konkrét példákon keresztül mutatunk be 5 nagy ügyfélprojektet.

1) Mit migráltunk – néhány mondat a régi ITSM-rendszerről, az adat- és folyamatmigrációról 2) Miért döntött az ügyfél a ServiceNow mellett, milyen funkciókat valósítottunk meg  3) Milyen előnyökkel járt a migráció (ügyfél számára közvetlen, kézzel fogható előnyök, folyamati letisztultság, …)

 
10:30 0:40   Szünet  
11:10 0:40   Az elveszett értelem helyreállítása. Multikulturalitás hatékonyan, azaz ITIL mint közös nevező. Elmélet a gyakorlatban Csajtai Kornél,Gábriel Zoltán
         Egy golbális kiszervezett Service Desk egységes működtetésének kihívásai multi-kultúrális szemszögből. Mindenki a legjobb szándéka szerint cselekszik ámde mind ugyanarra gondolnak valóban? A megértés és alkalmazás relevanciáját, mértékszerűségét csak egy közös értelmezési és szabályrendszer biztosíthatja: Az az ITIL. Az esettanulmány számos eset és több éves tapasztalat összedolgozása révén nyújt egy érdekes betekintést a a globális outsourcing “boszorkánykonyhájába”.  
11:50 0:40   Managed Services – a szolgáltatás tervezés fókuszában Kovács Attila, T-Systems Magyarország
               A magyar informatikai piacon a testreszabott szolgáltatásokat szeretik a vevők. Szinte minden szolgáltató úri szabó és a vevők is méretre szabott öltönyöket keresnek. Mindeközben tőlünk nyugatra mindenki az IT közművé válásáról beszél, a piackutatók a menedzselt szolgáltatások terjedését jósolják.
A menedzselt szolgáltatások olyan eredményt nyújtó megoldások, melyek nem ügyfélre, hanem piacra vannak testre szabva. Hogyan és milyen értéket teremtenek a vevők számára? Mi kell ahhoz, hogy a szolgáltatást igénybevevők megelégedjenek a konfekció választékkal? Az előadás bemutatja a menedzselt szolgáltatások tervezésének, piacra vitelének és mérésének nehézségeit, dilemmáit.
 
12:30 0:40   Számolunk, beszámolunk, elszámolunk…
avagy az IT szolgáltatások elszámolása az MVMI Zrt-ben
Szabó Zsófia,  MVMI 
      Belső szolgáltatók között élen járunk… elégedettek lehetünk? Üzleti érték teremtésen alapuló működését alakítottuk ki a Magyar Villamos Művek Csoport IT szolgáltatójaként, igazodva az energia szektorban működő ügyfélkörünk speciális elvárásaihoz.
Önálló jogi személyiségű szolgáltatóként  árbevételünk a működésünk, „életünk” alapja, az ügyfeleinknek pedig az elszámoláshoz szükségük van a fizetendő szolgáltatási díjakat alátámasztó kimutatásokra. Így tudja mindkét fél meglátni a nyújtott, illetve igénybevett IT szolgáltatások ár-érték arányát.
2006-ban alakult meg az MVMI.  Hogyan kezdődött, milyen utat jártunk be, merre megyünk tovább?
 
13:10 0:50   Ebédszünet  
14:00 0:40   Kanban for Service Management Robert Falkowitz (angol), Svájc
      Service provider organizations often suffer from a vicious cycle wherein funding is short, people are extremely busy, people take shortcuts to deliver their work, quality suffers, customers complain, management adds controls to processes, people have even less time than before, quality does not go up, delivery times get longer, customers lose confidence, and so forth. However, a different, virtuous cycle is possible. People manage the flow of work, delivery times are made more reliable and are shorter, customers gain confidence in the service provider, fewer quality controls are thought to be necessary, costs go down, productivity goes up, and so forth. One way of enabling this virtuous cycle is to use Kanban to manage the flow of work and to manage the continuous improvement of services. This presentation describes the practices and the values of value and explains how they can be used to make radical improvements in how we manage services.  
14:40 0:40   Személyes élmények az ITIL bevezetésével avagy „csináld-magad indulócsomag” Fehér Péter – Tóth Lajos, Budapesti Corvinus Egyetem
      Ha egy informatikai vezető értéket akar teremtani az üzleti oldal számára, mi kell ahhoz, hogy az üzleti elvárások formalizálásra kerüljenek, melyekhez hozzá lehet kapcsolni az informatikai szolgáltatásokat? Hogyan kontrollálhatóak az informatikai szolgáltatások? Hogyan valósul meg mindez az ITIL szemüvegén keresztül?  
15:20 0:40   A FOLYAMATTUDATOSSÁG MEGJELENÉSÉNEK LÉPÉSEI – ITIL alapú IT folyamatrendszer kialakítása Rózsa András – Varga Krisztián, Budapesti Corvinus Egyetem
      Hogyan jelenik meg az üzleti és IT oldali igény arra, hogy az informatikai terület folyamatai formalizálásra kerüljenek, illetve ez hogyan valósul meg az ITIL útmutatásai alapján, egy középvállalati környezetben.   

Részvételi feltételek:

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A konferenciára az oldal alján található regisztrációs tábla kitöltésével lehet regisztrálni.

Információkérés: info@itsmf.hu, +36-70-452 1240

Regisztráció

A részvételi díj 12,000 Ft + ÁFA.

Ha a részvételi díj fizetése miatt nem tudna részt venni a rendezvényen, az itSMF Magyarország lehetőséget biztosít Önnek az ingyenes részvételre, de ebben az esetben is szükséges a regisztráció. Az ingyenes részvételt választók számára a fizetős jelentkezések függvényében tudunk helyet biztosítani, amelynek során helyhiány esetén a jelentkezési sorrend számít. Ha Ön a 12,000 Ft+ÁFA részvételi díjas regisztrációt választja, ezzel egyrészt Ön és cége is aktív támogatójává válik a hazai IT szolgáltatásmenedzsment kultúra színvonalának emelésének, az itSMF Magyarország céljai megvalósulásának, másrészt a szervezőbizottság a regisztráció lezárásáig garantálja a részvételt. Kérjük, hogy az „Egyéb információk” pontnál csak az egyik részvételi módot (fizetős vagy ingyenes) jelölje be! Ügyeljen a cég címének pontos kitöltésére! Magánszemély jelentkezése esetén a kérjük nevet a cég rovatba is beírni. A jelentkezőket a továbbiakban a megadott e-mail címen értesítjük a szükséges tudnivalókról vagy változásokról. A minél szélesebb részvétel érdekében tesszük lehetové, hogy aki nem tudja támogatni a rendezvényt, az ingyenesen is jelentkezhessen. Azoknak a résztvevőknek, akik részvételi díjjal támogatni tudják a rendezvényt, előre is köszönjük támogatásukat és közzétesszük őket a támogatók listáján. A számlát a fizetős regisztráltak utólag kapják meg.

Előadásanyagok megtekintése, letöltése

Az előadásokról készült videókat és a prezentációkat közzétettük az előadásanyagok oldalon, melyet innen közvetlenül elérhet az „Előadásanyagok” gombra kattintva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük