Az itSMF Magyarország 2017 november 10-én tartott 13. szemináriumán a regisztrált 80 főből 63 fő vett részt, 12 fizető és 51 ingyenes regisztrációval. A résztvevők véleményének (38 leadott értékelőlap) összegzése szerint a szeminárium szakmai színvonala az előzetes elvárásokhoz viszonyítva 93%-os volt. Az alábbiakban közzétesszük a szeminárium előadásainak anyagát.

A szemináriumot kiállítóként az alábbi cégek támogatták:

 • GPIT Informatikai Kft.
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • TOPdesk Magyarország Kft.
 • IQSOFT-John-Bryce Oktatóközpont

A szemináriumot támogató fizetős szervezetek:

 • Areus Zrt.
 • dotindot Solutions Kft.
 • Egis Gyógyszergyár Zrt.
 • Exxonmobil,GPIT Kft.
 • GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
 • IT Services Hungary Kft.
 • Mozaik Informatika Kft.
 • Ness Hungary Kft.
 • Nilfisk Kft.
 • PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.
 • Telenor Common Operation Zrt.
 • T-Systems Magyarország Zrt.

Értékelés

A szeminárium előadásainak és előadóinak „szolgáltatási szintjét” (a közzétett tapasztalatok mennyire használhatók, az üzenetek mennyire jól, érthetően mentek át) az „ügyfél”, azaz a szeminárium résztvevői által kitöltött kérdőívek segítségével mértük. Ezeket a mért értékeket azért tesszük közzé, hogy az előadók és jövendő előadók javítani tudják előadásaik tartalmi és információátviteli mutatóit. Ezek a visszajelzések azt mutatják, hogy a résztvevők hasznosnak ítélték az elhangzott előadásokat.

A 34 beérkezett kérdőív értékelése alapján a 75% fölötti értéket elért előadások / előadók sorrendje:

Előadók értékelése

Ruttkay Balázs 97%
Benno Richters 96%
Lise Dall Eriksen 90%
Ágfalvi Veronika 87%
Kozma János 82%

Előadások értékelése

SIAM Service Integration And Management – your answer to multisourcing? 95%
Harmatpont  92%
Agile Service Management 87%
Rendszerbevezetési 4×4 83%

SIAM Service Integration And Management – your answer to multisourcing?

Lise Dall Eriksen, BlueHat P/S, DK
video
play-sharp-fill

Practices, model, and approach to manage, govern, & co-ordinate delivery of services from multiple service providers. Most organizations have moved from an almost single support to now benefiting from a multisourcing setup. But multisourcing is challenging and comes with a price! Based on practical experience you will be inspired how selected SIAM principles can support and strengthen the management and integration between your service providers. The focus will be on how to start and which steps to take – even if you are a smaller organization with more than one service provider.

prezentáció letöltése videó letöltése

Agile Service Management

Benno Richters, CEO of TopDesk
video
play-sharp-fill

Everybody talks about agile nowadays. Whole companies are being restructured to become agile. Everyone suddenly needs to work in Scrum or Kanban. This talk explores questions like: What does agile actually mean? How does it apply to Service Management? What is it’s relation to ITIL? What can I do with it.

prezentáció letöltése videó letöltése

Kerekasztal beszélgetés

video
play-sharp-fill

Beszélgetés az integrációról, alkalmazási tapasztalatainkról, sikerekről, kihívásokról…

videó letöltése

Rendszerbevezetési 4×4

Kozma János–T-Systems Magyarország,Ágfalvi Veronika-OTP
video
play-sharp-fill

Hogyan lehet jól bevezetni egy modern jegykezelő rendszert 4 hónap alatt? Milyen funkcionalitás bővítés érhető el újabb 4 hónap alatt? Milyen 4 adottság és 4 kvalitás szükséges az előbbiek esetén?

A korszerű szoftverek bevezetésének velejárója, hogy a piaci szereplők megkerülhetetlenül kapcsolatba lépnek új best practice megközelítésekkel, például az agilis szoftverfejlesztéssel is. Ugyanakkor a szervezeti kultúra, módszertani vagy éppen átfogó folyamati adaptációk időigényes, egy-egy projekt időtartamán túlmutató jelenségek. Így a stratégiai célok elérése és a sikeres projektek érdekében szükséges a meglevő működés és ezen újdonságok hatékony integrálása.

Az előadás az OTP Bank Nyrt. felhő alapú szolgáltatásmenedzsment eszközének T-Systems Magyarország Zrt. általi bevezetésén, a felek együttműködésén és az agilitás eltérő aspektusain keresztül mutatja be a különböző best practice megközelítések sikeres integrációját és eredményeit.

prezentáció letöltése videó letöltése

Harmatpont

Ruttkay Balázs – GDF Suez CIO
video
play-sharp-fill

Lassan 10 éve, hogy az első felhős szolgáltatások vagy az iphone megjelenésével kezdetét vette az a fundamentális IT transzformáció, mely nem hagyott érintetlenül egyetlen szervezetet sem. Bár a változás és az adaptáció mértéke változó, ezen idő elegendő volt arra, hogy az első experimentális tapasztalatok valós útjelzőké szilárduljanak, s a létező kérdésekre ha nem is egyetlen, de jó kiforrott válaszok szülessenek. Ruttkay Balázs – a GDF Suez CIO –ja – e mérföldkövek mentén gyűjti csokorba a digitális átalakulás filozófia kérdéseit és praktikus megoldásait.

prezentáció letöltése videó letöltése

GDPR-megfelelőség – a mindenki részére kötelező projekt

Szondy György – Netlock
video
play-sharp-fill

A GDPR a 2018. május 25-től kötelezően alkalmazandó európai uniós általános adatvédelmi rendelet érint minden szolgáltatót, hivatalt, állami nyilvántartást, informatikai rendszert, amelyek az európai állampolgárok adatait tartják nyilván, bármelyik is legyen az. A rendelet az elmúlt évek legnagyobb kihívása, amit az adatfeldolgozással és védelemmel foglalkozó szakembereknek teljesítenie kell, és a nemmegfelelőség kudarca súlyos bírságokhoz vezethet. Az előadás az ITIL életciklus szemüvegén keresztül tekintve javasol végrehajtandó cselekvési tervet.

prezentáció letöltése videó letöltése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük