Nagy sikerrel zárult az itSMF Magyarország közgyűlése és megnyitó szemináriuma. A közgyűlés egyhangúan elfogadta az egyesület alapszabályát és felhatalmazta az elnökséget a jogi szervezet létrehozására.

itSMF szeminárium 2004 október 7.

A közgyűlésen 53 tag egyhangúlag elfogadta az elnökség előterjesztését az alapszabályról és a tagdíjrendszerről. Az elnökség felhatalmazást kapott a jogi lépések elindítására. Az alapító tagságra mindaddig lehet jelentkezni, ameddig az ügyvédi eljárás meg nem indul.

A szeminárium szakmai része is sikeres volt. Összesen 162 regisztrált résztvevő hallgatta meg a zsúfolásig megtelt teremben az előadásokat. A teremért a Corvinus Egyetemet illeti köszönet, az üdítőt a PepsiAmericas biztosította, pénzügyileg pedig a MÁV Informatika, a HP Magyarország és az itSMF Kft járult hozzá a rendezvény lebonyolításához.

Az alábbiakban közzétesszük a rendezvényről készült képeket, az egyes előadások anyagát, majd később a videofelvételeket is.

A megnyitó előadást Krauth Péter tartotta, aki egy igen jól sikerült áttekintést adott az ITIL-ről, majd Lloyd P Robinzon az ITIL a gyakorlatban c. előadása következett. Szabó Zoltán az ITIL hazai alkalmazhatóságával kapcsolatos felmérésekről számolt be, majd két konkrét bevezetés tapasztalatairól hallhattunk előadást a PepsiAmericas-ICON (Mérő Gábor és Bartók-Nagy János) és a MÁV-MÁV Informatika (dr Fenyves László és Végh Zoltán) tapasztalatairól. A felhasználó-bevezető párosok által tartott beszámolók ötletét az itSMF konferenciáktól vettük át és nálunk is sikeresnek bizonyult.

Az előadásokról eddig csak dicsérő megjegyzéseket kaptunk, a szemináriumon kitöltött értékelőlapok feldolgozása még folyamatban van.

Pepsi – egy regionális szintű ITIL bevezetés tapasztalatai

Bartók-Nagy János(ICON Rt.), Méro Gábor (PepsiAmericas)
video
play-sharp-fill
prezentáció letöltése videó letöltése

Informatikaszolgáltatás irányítás – összefoglaló áttekintés az ITIL-ről

Krauth Péter
video
play-sharp-fill
prezentáció letöltése videó letöltése

ITIL a gyakorlatban (angol nyelven)

Lloyd P Robinson – HP Education Services, UK
video
play-sharp-fill
prezentáció letöltése videó letöltése

Az ITIL hazai alkalmazhatóságának kérdései

Szabó Zoltán
video
play-sharp-fill
prezentáció letöltése videó letöltése

Országos, kritikus rendelkezésre-állású rendszer kiadás-menedzsmentje

Dr. Fenyves László (MÁV Rt.), Végh Zoltán (MÁV INFORMATIKA Kft.)
video
play-sharp-fill
prezentáció letöltése videó letöltése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük